Frittata po indicku

Redakce
Indická
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

2 lžíce
rostlinného oleje
2 cibule
nakrájené na plátky
1 stroužek
česneku nakrájený nadrobno
450 g
brambor nastrouhaných nahrubo (vymačkejte vodu!)
100 g
mraženého hrášku
malý svazek koriandru
nasekaného

Jak na to?

Fritttatou potěšíte i vegetariány! Zkuste ji tentokrát po indicku. Recept je pro 4 osoby a opravdu je to hodně snadné!


Troubu předehřejte na 200°C, u horkovzdušné postačí na 180°C. V pánvi vhodné na pečení v troubě rozehřejte olej a opékejte na něm cibuli asi 10 minut. Potom přidejte česnek a kari koření a míchejte společně 1 minutu. Přidejte nastrouhané brambory a zahřívejte je 8 minut do změknutí. Měly by mít zlatavou barvu. 


Vajíčka osolte, opepřete a vlijte do pánve spolu s hráškem a většinou koriandru. Promíchejte s bramborami a opékejte asi minutu. Potom pánev přendejte do vyhřáté trouby. 


Pečte 10 minut, až vajíčka úplně ztuhnou. Hotovou frittatu nakrájejte na dílky a posypte zbylým koriandrem. Podávejte s mangovým čatní a jogurtem.